maandag 24 september 2012

Gered door een Spaanse engel

Wij zitten op dit moment in Puente Ulla, zo´n 22 km van Santiago.

de bruggen van Puente Ulla

Morgen hopen we Santiago te bereiken.
Tot voor enkele dagen hebben we fantastisch weer gehad, heerlijk warm, droog en veel zon.
We hebben erg genoten van het lopen, van de overnachtingen in de herbergen en de ontmoetingen met andere pelgrims van verschillende nationaliteiten.
Alles is voorspoedig verlopen, geen blaren e.d.
Sinds gisteren is het weer veel minder. Toen wij ´s morgens vertrokken stormde en regende het heel erg. Het weer was totaal omgeslagen. De regenkleding hebben we dus niet voor niets meegenomen.
Toen wij gisteren van Castro Dozon naar Silleda liepen, 29 km., hebben wij in de stromende regen in Lalin de verkeerde weg genomen. Wij kwamen daar pas 3 km later achter. Dus moesten wij terug.
Doordat Ginie haar duim op stak, stopte er meteen een auto met een lieve Spaanse schone. Zij vroeg of we naar Santiago gingen. Ja, maar we hebben de verkeerde weg genomen. De engel heeft ons ondanks dat we erg nat waren in haar auto meegenomen en naar de plaats gebracht waar we zouden overnachten zo´n 10 km verder. Is dat geen geluk hebben? Engelen bestaan dus nog.

samen met een Zweeds pelgrimspaar

Bedankt voor de reacties op onze berichten.
Wanneer we morgen in Santiago aankomen zullen  we afhankelijk van het weer  beslissen of we gaan lopen naar Muxia en Finisterre of dat we dit met de bus zullen doen.
De afgelopen periode hebben we weinig gelegenheid gehad om berichten te plaatsen. Wanneer we weer thuis zijn zullen we weer een uitgebreid verslag met foto´s maken en op deze blog zetten.

1 opmerking:

  1. Beste Ginie en Andre,

    Vandaag komen jullie al aan in Santiago! Mooi en jammer: dan zit het er al weer op.
    Fijn dat jullie tot gisteren toe zulk mooi weer hebben gehad en jullie hebben genoten (neem ik aan) van het pelgrimeren.
    Wij houden jullie blog in de gaten.

    hartelijke groet,
    Bert en Trudie (gasten Kapernaum eind augustus)

    BeantwoordenVerwijderen