zondag 12 mei 2013

Jesus op de mountenbike

Op dit moment zitten we in Toledo in de jeugdherberg. Dit is voor ons een verrassing het is een kasteel.

We hebben het ernorm naar onze zin. Het lopen gaat steeds beter, het weer is fantastisch.
We genieten van de mensen. De Spanjaarden zijn bijzonder vriendelijk.
Waar ze kunnen zullen ze je helpen. Lopen soms hele stukken met ons mee om de weg te wijzen. Ook is ons diverse keren een lift aangeboden. Dat hebben we natuurlijk niet geaccepteerd. Ook stoppen Spanjaarden regelmatig om een praatje te maken.

Wij overnachtten tot nu toe veelal in hostels. Enkele keren in albergues van de gemeente. Vorige week vrijdag, 3 mei, hebben we gebeld om te reserveren in een de albergue van Minaya. We kregen Jesus aan de telefoon en we waren welkom. De andere dag kwamen we onderweg 2 fietsers tegen op de mountenbike. Het bleken onze Jesus te zijn met zijn fietsvriend Paco. Ze stapten af en vroegen of wij degenen waren die gebeld hadden. Ja dus, na een gezellig praatje gingen we allen weer verder. De albergue bleek een enorm grote sporthal te zijn, waarvan wij de rommelruimte mochten gebruiken als slaapplaats. De goal hebben we als waslijn gebruikt.
Ook hebben wij in de ehbo ruimte van de arena van La Roda overnacht. Omdat het stierenvechten hier verboden is, wordt deze niet meer als zodanig gebruikt.

De camino is goed aangegeven en valt regelmatig samen met andere wandelroutes. Zoals de Ruta de Don Quichotte.

Wij nemen hier in Toledo een extra rustdag om de oude stad te bezichtigen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten