woensdag 18 september 2013

Verslag van het 2e gedeelte van onze voettocht via de Camino de Levante


In tegenstelling tot het 1e gedeelte van onze tocht in april en mei, waarbij we veel last hebben gehad van kou en regen, hebben we nu warm tot zeer warm weer gehad met ‘s middags soms 40 graden. Dat is veel lekkerder lopen dan in de kou, maar na 1 uur ‘s-middags werd het wel veel te warm.
Daarom vertrokken wij ‘s-morgens meestal zodra het licht was, dan was het nog lekker koel, en probeerden wij voor de grote hitte binnen te zijn.

In het eerste gedeelte ging de route veel over grind- en zandpaden tussen sinaasappelplantages, olijfgaarden en wijngaarden en in het tweede gedeelte meer over dezelfde soort paden tussen kale graanvelden en velden met zonnebloemen en door de natuur.

De Camino de Levante loopt van Valencia naar Zamora. Vanaf Zamora hadden wij ons voorgenomen naar Santiago de Compostela te lopen via de avontuurlijke, minder goed beschreven en bewegwijzerde, “Camino Portugués van de Via de la Plata”. 
Dit gedeelte gaat via het Noorden van Portugal, via Bragança, en veel door de natuur met nogal wat klimmen en dalen.
Zoals eerder vermeld bleek dat gedeelte voor ons onder deze tropische omstandigheden veel te zwaar. Daarom zijn we vanaf Bragança teruggegaan naar Spanje om de route voort te zetten vanaf Ourense.

Hierna zullen wij weer per dagetappe ons verslag doen.

1 opmerking: